o autoru
teikstovi od nemila do nedraga skoro sve o istorijskoj poviesti Rvacke orjemtacije lajf in d kauntri end eraund gole golcate veze i pozmanstva kud koji mili moji doma / početna

Hilbili and his frends

Život na selu je ljep. Šume za bežati. Hrane, prirodne, za jesti. Vina, susedova, za piti. Posla, vlastitoga, za delati. Ekipa, navek spremna, dobra za tulumariti. M'esta za spanje kulike treba.

 

 

07.04.2010.
Prva 3 mjeseca teška borba za nekakav ritam, makar malo spanja po danu, grčevi i sl. Usput sam počel konačno saditi voćnjak. Za početak po 2 jabuke i kruške, marelica i breskva, ribizli crveni i crni. Za Uskrs smo u Splitu kod bake i dide. Po putu smo svratili u Bjelinu do prijatelja da vidimo kak vitamin J. Cure su ostale još 10 dana nakon mene uživati u morskomu zraku.

08.01.2010.
Godina je počela ludo i nezaboravno. Nakon kraće borbe sa nadmoćnijim neprijateljom mala zvijer je zišla vun. Prvih dana u bolnici sve divno i krasno. Onda je zvijer Greta došla doma, skužila da se rodila i rasturila nas. Totalno. Prva dva kak je došla doma bil sam stalno potpuno mokar. Od bežanja, ljevo desno, gore dole, po kući. Nakon nekog vremena smo ipak uhvatili nekakav ritam.

 

 

2009.
Opet kućno šljakerska godina. Cijelu godinu koncert za pilu i lopatu. Narintal sam se na hiži. Zbrojil sam da smo Viki i ja skupili malo prek soma radnih sati. Kičmatrans me znal totalno rasturat a i fulal sam dost trka zbog radi bauštele. Trebalo je srediti gnjezdo do 16.1. Bitno da sam ja sebi napravil podrum za hranu i vino. Na pol ukopan u zemlju, izoliran i pod ključom. Za kraj i dan republike.

 

 

2008.
Ovu sam godinu uglavnom provel reklamirajući knjigu, vodil borbu sa, faking, 'rvackom administracijom. Nekaj se putovalo pa smo ekipa završili na Vetrinarskom u Portugalu, malo u Sekešu i tak to.

 

 

2007.
Osim tuluma se i radilo. Napravil sam u zimi kaminče a kasnije, na jesen, i demit fasadu. To vam je ono sa stiroporom i novom stolarijom. Usput sam i završil knjigicu koja bu morti dopeljala orijemtaciju v škole. Da ne pozabim i ufatilo me drugi puta.

 

 

03.06.2007.
Počel bum se nekaj češće javljati z brega. Gotovo svaki vikenad je neka ekipa na bregu. Jučer smo malo proslavili Plitvice. Naravski kak i priliči pravoj ličkoj veselici nekaj smo okrenuli. Dok je ekipa stigla već sam se fest oznojil. Po dobrim starim ojebičajima 1 dela 3 glediju. Sjetili su se pripremit kobase i krumpir. Ipak nas jebilo dvajst. Nika se pobrinula za vegetarijamce. Pijoniri Maksimira. Malo safta prije kraja. Najdelikatniji posel je pripomogel i marvinski lekar. Za svaki slučaj doktori su budno pazili na nas. Bili smo brzi i temeljiti. A i potrajalo je. Uočili ste da nema slika punoga stola. Pitam se zakaj.

 

 

01.01.2007.
Hilbili nikak na zelenu granu s vremenom za pisanje. Nije da se nije niš delalo. Od podruma, prek vrta do terase za tulume, pa do istih (tuluma) povodom nekih momačkih, svadbih, rođenja i slično. No, moral bum na proljeće pronajti nekaj više cajta i za Hilbilija i frendse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

staro